JennyO:n maailmanhistorian ensimmäinen blogimerkintä.

Kuten selitteessä todettu, olin aiemmin kohtalaisen ahkera treenipäväkirjan kirjoittaja. Merkitsin useamman kerran viikossa ylös tekemämme treenit, asiat joita olin oppinut ja työstänyt koirani kanssa. Syksyllä 2008 kirjoitusinto alkoi kuitenkin pikkuisen hiipua. Työpaikalla saa istua paljon tietokoneen ääressä ja koulutehtävätkin ovat pitkälti sitä pakollista kirjoittamista. Jatkossa kirjoittelen siis tänne blogiin asioita ja ajatuksia, jotka ovat tavallista tärkeämpiä eli pyrin puhumaan vähän mutta asiaa.

Raunan koulutus on hyvässä vaiheessa. Maalimies on edelleen sillä kannalla että Raunan kanssa pääsee kilpailemaan suojelun voittajaluokkaan. Puruja on käyty treenaamassa sunnuntaisin Silverin hallilla Porvoossa ja tiistait olen ollut koulussa. Raunan kanssa tehtiin kuukauden verran tolppatreeniä, jolla oli tavoitteena saada sen haukku vahvemmaksi. Tolpassa se oli kyllä äkäinen mutta radikaalia muutosta ei ole nähtävissä muussa työskentelyssä. Viimeisen viikon aikana on otettu taas hallintaa mukaan harjoituksiin. Koira ei vuoda vinkumalla mutta ylimääräistä häsläystä pitää pyrkiä vähentämään. Esim. seuraamisen/hallinnan yhteydessä pään ei tarvitse pyöriä väkkäränä ympäri vaan voi kiinnittää huomion joko maalimieheen tai ohjaajaan.

 Tottista on reenailtu pari kertaa viikossa mm. Ramin & Manun sekä Ismon kanssa. Tosi hyviä vinkkejä on tullut ja treenit on menneet eteenpäin. Suuri kehitys on nähtävissä eteenmenossa, koira on saanut siihen ihanasti nopeutta ja varmuutta ja juoksee ylipitkän matkan palkalle vaikka tätä ei ole näytetty sille etukäteen. Aika kiva :) Juoksussa seuraaminen on parantunut ja tavallisessa vauhdissa tehtävä seuraaminen on suurimmalta osin teknisesti korrektia ja tapahtuu hyvässä vietissä. Seuraamisessakin pitää painottaa tasaista ja varmaa työskentelyä, koiran eläväisyys näkyy tässäkin liikkeessä välillä turhana seilaamisena. Päästin Raunan kanssa mukaan Suskin personal trainer-ryhmään. Treenejä on ollut tähän mennessä vain yhdet mutta keväälle on sovittu monta harjoituskertaa. Innolla odotamme näitä. Tällä viikolla aloitin tekemään Raunan kanssa Silverin hallilla hyppyestettä ja hyvältä näytti. Muutaman kiertoyrityksen jälkeen koira keksi loikata esteen ylitse ja vikalla kerralla se hyppäsi myös takaisin päin patukka suussaan. Tästä on hyvä jatkaa! :)

Sona-mummo on pirteässä kunnossa. Löysimme siltä pari päivää sitten pienen patin noin 5 cm vasemman kyynärpään yläpuolelta. En tilannut ambulanssia mutta seurailen tilannetta. Sona täyttää kesäkuussa 12 vuotta.

 Viestitreenikaverini Kati on saanut uuden laumanjäsenen, malityttö (Tulikuuma) Qyyn. Qyy tuli Katille hoitoon samaan aikaan kuin Lumo mulle ja niinhän siinä sitten kävi että tuo pieni sydämen valtaaja sai jäädä taloon :) Qyyn kanssa olemme käyneet nyt pari kertaa treenaamassa viestiä ja koira vaikuttaa tosi hyvältä. Se on sosiaalinen ihmisiä kohtaan, sillä on suuri työskentelyhalu ja se on tosi ahne. Tuntuu että ollaan Qyyn kanssa heti samalla aaltopituudella ja tosi kiva on ollut käydä sen kanssa treenailemassa. Kati on aloitellut pennun kanssa tottista ja se on kuulema tosi nopea oppimaan uusia asioita. Herkkupalat maistuu ja leikkimistäkin ovat aloitelleet nyt kun Qyyn hamFaat on vaihtuneet. Koira on aika kevytrakenteinen joten siitä saattaa tulla pienehkö narttu ja temperamenttinsa puolesta vaikuttaa myös siltä että siitä tulee ihan sikanopea. Agilityliisauksesta on ollut myös alustavaa puhetta...

Taarnan kanssa ollaan reenailtu agilityä. Sari on käynyt nyt kisaamassa sen kanssa ja parivaljakolta puuttuu enää yksi nolla tulevia SM-kisoja silmällä pitäen! Ihan loistavaa! Itse kävin Taarnan kanssa tammikuussa juoksemassa Kirkkonummella pari agilitystarttia ja huomasin että kunto on kyllä itsellä laskenut viimeisen puolen vuoden aikana tosi huonolle tasolle. Turhaa mennä agilitykisoihin jos ei jaksa juosta! Lenkkipolku kutsuu kun kelit paranee.

Raunan kanssa olisi tarkoituksena käydä toukokuussa ainakin AD-kokeessa ja koiranäyttelyssä. Jos saan koiran valmiiksi niin käydään kokeilemassa myös avoimen luokan TOKO-koetta. Eiköhän siinä ole yhdelle kuukaudelle tarpeeksi hommaa.

Koulun käynti on loppusuoralla. Kaksi näyttötehtävää vielä palautusvalmiiksi niin sitten on urakka valmis! Maaliskuun loppun asti aikaa kirjoittaa tarinaa työnantajayrityksen markkinoinnista ja toukokuussa pääsee juhlimaan valmistumista!

.