Tämän kesäkauden pääasiallinen tarkoitus on ollut saada Raunalle jälki kisakuntoon ja tottiksen alokasluokan liikkeet valmiiksi.

Suurin edistysaskel jäljellä on tapahtunut ehdottomasti sen jälkeen kun ollaan käyty sitä pari kertaa Ramin ja Manun kanssa treenaamassa. Olin jo jossain vaiheessa melko epätoivoinen tämän osa-alueen kanssa kun oikeaa rytmiä ei tuntunut vaan millään löytyvän. Luultavasti annoin koiralle pakotteita jäljellä niin väärään aikaan tai jotenkin muuten epäjohdonmukaisesti, ettei koira ymmärtänyt yhtään, mitä niillä tarkoitin. Liinan turha kireällä pitäminen antoi tähän myös oman lisänsä ja teki koiralle tarpeettoman paljon lisää vauhtia ja sitä myötä epätarkkuutta työskentelyyn...

Oon kuitenkin nyt oppinut noiden yhteisreenien ansiosta ohjaamaan koiraa paremmin hyvä on ollut tulos :) Kävin viimeksi tänään aamulla Raunan kanssa jäljellä ja olin suoritukseen todella tyytyväinen. Jälki oli noin 200 askelta pitkä ja siinä oli kaksi 90 asteen kulmaa vasemmalle. Nyt ensimmäistä kertaa jäljellä oli myös viimeisellä askeleella esine herkkupurkin päällä. Tyhjiä askelia oli melko paljon, 1-3 sarjoissa. Rauna ajoi jäljen tosi tarkasti, ainoastaan yksi askel jäi tarkistamatta. Ensimmäinen kulma sujui vallankin täydellisesti, toisella se meni yhden askeleen verran kulmasta yli ennenkuin kääntyi oikeaan suuntaan. Esineilmaisuja on harjoiteltu nyt sen sairasloman viimeisen viikon aikana meidän takapihalla ja Rauna on oppinut jo menemään esineen löydettyään maahan ilman, että sitä tarvitsee sinne käskeä, melko makeeta!! ;) Esineet on olleet vielä herkkupurkkien päälle sijoitettuna. Nyt jäljellä viimeiselle askeleelle tullessaan se havaitsi herkkupurkin ja seisoi sen edessä varmaan 10-15 sekuntia vain purkkia tuijottamassa. En sanonut mitään, joten koira meni omatoimisesti maahan. Bileeeeeeet!!!

HYVA RAUNA!!!