Seuraavat asiat on meillä tällä hetkellä treenaamisen alla:

A - JÄLKI

* Esineilmaisua erillisenä vielä varmemmaksi

* Kulmat paremmiksi, enemmän tyhjiä, esineiden tuominen jäljelle

* Viimeisin jälki oli noin 200 askelta pitkä, tunnin vanha ja lähes tyhjä (kiitos varisten). Alusta lyhyeksi leikattu heinäpelto Tuusulassa. Koira ajoi sen esimerkillisen hyvin lukuunottamatta ensimmäistä kulmaa oikealle, joka tuotti ongelmaa/pyörimistä.

* Otetaan käyttöön jäljestysrytmi: 4 päivänä peräkkäin jäljelle, neljä päivää taukoa, neljänä päivänä jäljelle, viikko taukoa.

B - TOTTIS

* Nouto: koira pitää kapulaa löysästi suussaan ja pyrkii vielä vähän mälvämään sitä. En ole vielä koskaan heittänyt kapulaa sille. Tässä pitää päästä eteenpäin. Pakkonoutoa en halua tehdä. Kapulan heittoa harjoittelen vielä itsekseni, varsinkin A-esteen kohdalla. Ei oo helppoa vasenkätisen elämä ;)

* Seuraaminen: Sujuu tällä hetkellä tosi hyvin, myös juoksussa :) :) :) Täyskäännöksiä treenaan vielä vähän tiiviimmiksi. Pakote käännöksen loppuvaiheessa näyttää tepsivän parhaiten.

* Jäävät liikkeet: maahanmeno on hyvä, istumista hiotaan nopeammaksi, seisomista täsmällisemmäksi.

* Eteenmeno: sujuu hyvin mutta maahanmeno tehtävä vielä pisteeksi iin päälle.

C - PURUT

* Tällä hetkellä koiran hallinta ja vietti kaipaavat kohennusta. Treenataan kontaktia ohjaajaan erityisesti siirtymisissä. Rauna tuntuu reagoivan lämpimiin kesäpäiviin jonkin verran. Koira on jo läähättävä siinä vaiheessa kun haen sen autosta treeneihin (johtuuko alla olevasta lämmittelylenkistä?). Joka tapauksessa maalimies toivoisi Raunaan purujen hallintaosioissa yhtä hyvää viettiä kuin millä se tekee tottista.

VEPE

* Tällä hetkellä treenitaukoa sinilevän takia

* Avoimen luokan vienti on työn alla, muuten on koira koevalmis.

TOKO

* Kävin Raunan kanssa keväällä pari kertaa TOKO-kurssilla mutta alkoi ärsyttää se, että koiraa joutuu esim. kaukokäskyjä varten kouluttamaan matalassa vietissä. Ehkäpä palaamme TOKO:n pariin talvella tai sitten joskus kun Rauna on suojelunsa suojellut.