Oltiin eilen reenailemassa ja olipa vaan mukavaa. Raunan kanssa tehtiin seuraamista ja vieläkään en vaan ole tyytyväinen tähän liikkeeseen. Hitaassa vauhdissa tyyli on 10+ mutta nopeammassa koira aukeaa helposti. Korjattiin asiaa nyt 45 asteen käännöksillä vasemmalle ja/tai pysähdyksillä. Asiaa näytti myös helpottavan se, että en lähde liikkeelle suoraan eteenpäin vaan taas sen 45 astetta vasemmalle. Palkan paikkaa olen muuttanut varmaan sen kymmenen kertaa (liivin kauluksen alla, reeniliivin takataskussa näkyvillä/piilossa, kainalossa) mutta tällä asialla ei ole tuntunut olevan ratkaisevaa vaikutusta asiaan.

Jääviä liikkeitä pitkästä aikaa. Liikkeestä istuminen ja maahanmeno sujuivat tosi hyvin mutta seisomisessa koira pyrki ottamaan pari askelta mun perään. Ratkaistiin asiaa sillä, että lähdin seurauttamaan koiraa, sanoin muutaman askeleen jälkeen "seiso" ja heitin sille patukan taakse jo käskyn ekalla tavulla. Toisena vaihtoehtona voisi olla se, että jättäisin patukan meidän taakse maahan niin, että että käskyt ois "seuraa-seiso-tsap" ja koira saisi juosta palkalle heti pysähdyttyään.

Noutokapulan pitämistä treenattiin. Tässä pientä takapakkia johtuen ehkä siitä että tein liian vaikeaa harjoitusta sen kanssa viimeksi Talissa. Rauna pyrki nyt pureskelemaan vähän kapulaa vaikka ei ole aikaisemmin tehnyt sellaista, palataan vähän takaisin päin harjoittelussa. Kapula koiran eteen, koiralle käsky "pidä" ja heti kun se ottaa kapulan, siirrän kädet sen kuonon ylä- ja alapuolelle ja kehun kun pitää hyvin. Jos mälvää, käännän sen kuonoa pikkuisen maata kohti. Mälväminen liittyy usein siitä että koira nostaa kuonoaan taivasta kohden. Heti kun pitää hyvin "irti"-rauhallinen kehu-hyvä-hyvä-hyvä-tsap-askel taaksepäin ja patukalla palkkaus reeniliivin vetoketjun kohdalle. Raunan kanssa tuotti tällä kertaa mietintää se, että koira ei ottanut noutokapulaa multa. Se istui, meni maahan, tuijotti mua kiinteästi, haukkui ja vaikka mitä mutta ei vaan tajunnut ottaa kapulaa. Olin sanonut sille ehkä 50 kertaa "pidä" ennenkuin koira tajusi ottaa kapulan suuhunsa, siitä heti tsap* ja palkka. Kolme toistoa lisää ja joka kerta onnistui kapulan ottaminen. Joskus siinä menee aikansa että harmaat aivosolut kohtaavat toisensa ;)

Tosi kiva oli kyllä taas Raunan kanssa reenailla, ihana koira :)