Viimeisen viikon aikana on geimeissä ollut mukana taas muiden koiria enemmän kuin tavallisesti.

Qyyn kanssa käytiin keskiviikkona treenaamassa viestiä ja todettava on että koiran kanssa on ilo työskennellä! Sisäsyntyinen viestikoira :) Qyyllä näyttäisi olevan jo ihan selkeä kuva siitä, mitä mehtässä ollaan tekemässä ja lähetystilanteessa se nojaa kaulapannan varassa eteenpäin etujalat ilmassa ja juoksee KOVAA noin pieneksi koiraksi. Ihana-ihana-ihana! Rauhoittumista on harjoiteltu sen verran että käsketään koira maahan ja syötetään sille herkkuja. Katin päähän se jää paremmin, itse oon pitänyt vasta ihan lyhyen ajan. Pitää mennä tässä eteenpäin sitten kun se oppii tottiksessa paikallamakuuta. Sovittiin että mennään juoksuosuuden pidentämisessä hitaasti eteenpäin vaikka koira vaikuttaa lahjakkaalta. Ikää ei ole vielä paljon ja hyvän pohjan tekeminen kannattaa - onnistuneita suorituksia ja iloinen mieli tavoitteena! :)

Viestin jälkeen käytiin ke treenailemassa tottista Raunan, Rami & Manun sekä Katrin ja Viton kanssa. En ollut Raunan treeneihin täysin tyytyväinen. Luoksetuloja tehtiin hetsaamalla ja vinoon jäi koira kerta toisensa jälkeen, loppuun saatiin kuitenkin lyhyeltä matkalta onnistunut suoritus niin että pääsin palkkaamaan Raunan. Koira on oppinut eteenmenon hyvin mutta kävi liikettä ennen niin kuumana etten meinannut saada sitä millään oikeaan perusasentoon. Laskin sen viettiä vähän pakotteella ja sitten alkoi pelittää. Kun Rauna on liian innoissaan se yrittää jotenkin liikaa ja tästä syystä mm. tekee perusasennon niin että suunnilleen kietoutuu mun vas. jalan ympärille eli käytännössä istuu mun takana. Vitolle päätettiin tehdä lisää viettiä, Ramilta tuli hyviä kommentteja koiran reenaamiseen. Perusasennon harjoittelu oli mennyt eteenpäin - koira ei pyrkinyt enää louskuttamaan tässä ollenkaan vaan malttoi keskittyä hyvin. Ensi viikolla lisää :)

Aarnion Tiina kävi perjantaina kyläilemässä Elli-ab:n kanssa ja katsottiin vähän koiran tottista. Elli oli helppoa saada innostumaan palkasta ja se teki mielellään hommia emännän kanssa. Koirakolla on tavoitteena BH-koe ja sitä kohti ovat kyllä hyvää tahtia menossa. Hiottiin yksityiskohdista lähinnä palkkaamista, seuraamista, käännöksiä, luoksetuloa ja liikkeelle lähtöä. Päätettiin tehdä koiraan lisää viettiä, vaihtaa sen sivulle tulo takaa kiertäväksi, hioa luoksetuloon lisää vauhtia ja karsia törmääminen jollain keinolla pois. Tiina saa kyllä itse miettiä keinon tähän, ehkä jos liikettä tekisi vain lyhyeltä matkalta niin että koira oppisi oikenlaisen jarruttamisen siinä? Elli on hauska pikku koiruli kyllä, vietin itsekin aikoinaan unettoman yön koska rakastuin tähän pikkuotukseen Tiinan luona kyläillessäni :)

Tänään suunnitelmissa pulkkamäen lisäksi puru- ja tottistreenit Raunan kanssa. Puruissa tehdään varmaan taas hallintaa ja tottiksessa jatkan hyppyesteen harjoittelua, en ehkä kuitenkaan vielä ihan täyskorkuisella esteellä.

Veikkailtiin Kaitsun kanssa Sonan kyynärpäässä olevan patin laatua. Mä olisin sitä mieltä että kyseessä on hyvälaatuinen kasvain, Kaitsu veikkailee rasvapattia. Katsottiin pattia vielä uudestaan treeneissä Tamaran kanssa ja hän oli sillä kannalla että ei tuo mitenkään hälyttävältä vaikuta. Pitää seurailla vähän patin kokoa ja käydä poistattamassa se jos näyttää suurenevan. Käytiin torstaina viemässä Kaitsun 17-vuotias Piippi-kissa nukutettavaksi. Kissalta löytyi vatsan alta nisäkasvain, joka vielä puhkesi. Päätettiin että jos patteja on vain yksi, leikataan se ja steriloidaan kissa samalla. Tarkemmassa tutkimuksessa selvisi kuitenkin että vatsan alla oli samaa tavaraa enemmänkin eikä leikkausta olisi ollut järkevää tehdä. Semmoista se on vanhojen eläinten kanssa... Lepää rauhassa Piipaa!