Aikamoista on ollut tää meidän lähtölaskenta IPO-kokeeseen...

Lokakuun alku käytiin melkein joka päivä treenaamassa jotakin kokeen osa-alueista ja edistyttiin hyvin. Jäljellä jo yli 100 askelta tyhjää, noudoissa päästiin eteenpäin jne. 10.10.2009 tuli kuitenkin pikku takapakkia. Käytiin kaiman kanssa koirien kanssa jäljellä yhdellä Vantaalla olevalla pellolla. Rauna alkoi jostain syystä ko. treenien jälkeen nuolla oikean takajalkansa toisiksi sisimmäistä varvasta ja seuraavan päivän tottistreeneissä Talissa koira käveli jalalla jotenkin oudosti. Ohjelmassa sinä päivänä oli noudot, eteenmeno ja pari piilon kiertoa. Koira liikkui lämmittely- ja jäähdyttelylenkeillä ihan normaalisti, mutta ontui kotona. Tutkailin varvasta ja huomasin koiran nuolleen sen mustan pinnan rikki. Lääkitsin varvasta Fuciderm-voiteella ja laitoin Raunalle kaulurin päähän estääkseni sitä nuolemasta varvasta enempää. Viiden päivän Fucidem-kuurin jälkeen käytin koiran lääkärissä koska varvas oli vaan entistä ärtyneempi, sain sille käyttöön uuden Celestoderm cum Garamycin-nimisen voiteen. Kauluri vaihdettiin isompaan 30 cm:iin (Rauna oppi näppärästi nuolemaan jalkaa myös 25 cm kauluri päässä) ja jalassa pidettiin sidettä niin pitkään että varvas tuli kuntoon. En onnistunut selvittämään johtuuko nuoleminen siitä, että jalka on kipeä vai olisiko mahdollista että koira olisi jollekin allerginen? Käyttöbelgifoorumilta sain hyviä neuvoja asian selvittämiseen ja siirsin Raunan nyt alkajaisiksi ankka-peruna-eliminaatiodietille. Fysioterapia-aikakin jouduttiin siirtämään eteenpäin, koska koira ontui. 

Sairasloma tuntui venyvän älyttömän pitkäksi, joten alkoi jo tuntua realistisimmalta perua kokeeseen osallistuminen. Sovittiin maalimiehen kanssa että katsotaan asiaa uudelleen keväällä. Koira tuli kuitenkin kuntoon viikolla 44 ja kun oikein ruvettiin päiviä laskelmaan, niin aikaa saattoi olla juurikin sen verran jäljellä että Raunan valmiiksi saaminen kokeeseen 8.11.2009 voisi olla mahdollista! Tehokasta treeniaikaa oli missattu yli kaksi viikkoa ja illat duunipäivien jälkeen jo melko pimeitä. Kävelin siis ensimmäisenä duunissa esimiehen puheille ja pyysin viikon lomaa. Homma saatiin järjestettyä ja tämän mukaan tehtiin nyt siis harjoitusaikataulu :)

Viikolla 44 käytiin siis kerran jäljellä, kahdesti tottistreeneissä ja kolmesti puruissa. Viikonloppuohjelmassa mukana vielä Ivan Balabanovin-tottisseminaari. Ensimmäiset purutreenit keskiviikkona olivat ihan katastrofi. Koira oli ihan sekaisin, ei tiennyt olisiko haukkunut maalimiehelle vai hihalle, kysyi multa ihan liikaa lupaa, pakitteli ja kun piiskan naru osui sen etujalkaan, koira tuli mun viereen istumaan tassu koholla sen näköisenä että auts mamma, anna laastaria. Ounou, lopetettiin treenit nopeahkoon tahtiin, helppo loppuharjoitus, hiha palkaksi ja jäähdyttelemään. Ei tuolle juuri muuta voinut tehdä kuin pyöritellä silmiään ja viedä vuffen kotiin :) Lauantaina jatkettiin ulkokentällä Järvenpäässä. Hallinnassa oli puutteita, puruote huono koiralla, mutta kokonaisuus kuitenkin edellistä parempi. Hyvä että näin koska nuo em. keskiviikon treenit on olleet koko Raunan tähän astisen harrastusuran huonoimmat ;) Sunnuntaina, eli tänään, päästiin onneksi treenaamaan omalle kentällemme Taliin - eli samaan paikkaan missä koekin viikon päästä järjestetään. Ohjelmassa oli kisaliikkeet ja Ruokosen Janne toimi ystävällisesti meidän "tuomarina" harjoituksen ajan. Olin ehdottomasti todella tyytyväinen tämän päivän harjoituksiin. Koira oli hyvässä hallinnassa toimi paria pikkuviilausta lukuunottamatta moitteettomasti. Toivoisin että meidän koesuoritus voisi olla edes lähes samaa tasoa kuin tämän päivän treeni!!! <3 Aikisten uusiksi laittaminen ei siis tällä hetkellä harmita pätkääkään. Uskon että tulevan viikon puurtamisella on mahdollista saavuttaa sellainen osaamistaso, millä ensi sunnuntain kokeesta tulos saadaan.

Tulevan viikon treeniohjelma:

MA - Jäljelle Hannan & Maxin kanssa Riihimäelle, illalla Rauna fysioterapiaan Tamaralle

TI - Aamulla jäljelle (kun maa on vielä huurteessa / jäässä samaan tapaan kuin luultavasti koepäivänäkin). Päivällä Taliin harjoittelemaan tottista: noudot/esteet,  jäävät liikkeet, luoksetulo, eteenmeno maahanmenon kera. Kapulan heiton harjoittelua ilman koiraa.

KE - Aamulla Ramin & Manun kanssa jäljelle Nurmijärvelle. Seuraamiskaavion kertaus ilman koiraa. Illalla purut.

TO - Tamaran & Nasun kanssa jäljelle Tuusulaan. Päivällä Katin & Qyyn kanssa tottista Talissa, estenoutoja ja eteenmeno (palkka kentän päässä). 

PE - Hannan ja Nikon kanssa jäljelle Riihimäelle päivällä

LA - Aamulla jäljelle, purut. (ATD pentukurssin koulutusohjaus päivällä)

SU - IPO1-koe