Käytiin Raunan kanssa uudelleen virallisissa lonkkakuvissa 20.4.2009 kun en oikein meinannut uskoa Limanin näkemystä ekalla kerralla. Oli outoa että oikea lonkka oli Apexin mukaan B ja Limanin mukaan D. Axelsonia suositeltiin, joten sinne varattiin joukkokuvausaika.

Lekuri totesi jo heti kuvat nähtyään että oikea lonkka on D ja että reisiluun päässä näkyy pieniä luupiikkejä. Itsekin pystyin nämä kuvasta havaitsemaan. Viralliset tulokset tulivat SKL:stä eilen ja vastauksena siis B/D ja 1-asteen nivelrikko oikeassa lonkassa. Pikkuisen meinasi kyllä itku tirahtaa arthrosis-lausuntoa lukiessa mutta eikai tässä nyt loppukädessä mistään maailmanlopusta ole kysymys.

Pfizerin sivuilta löytyi nivelrikosta tosi hyvä artikkeli ja tämän pohjalta lähden nyt sitten koiraa hoitamaan http://www.koirannivelrikko.fi/fp.htm. Axelson vastaa toivottavasti mun soittopyyntöön alkuviikosta, joten kyselen tarkennusta vielä asiaan ja ennustetta siitä, miten nivelrikko tulee Raunan tapauksessa etenemään.

AD-koe jäi sen kanssa nyt juoksujen takia väliin, enkä lähde harjoittamaan koiraa tuleviinkaan kokeisiin tällä saralla. Liikuntaa harrastetaan normaalisti, suojelua jatketaan samalla tavalla kuin tähän asti ja vesipelastuksessa käydään kesäisin. Rauna saa Omega3-rasvahappoja Nutrolinista, tämän lisäksi lisään sen ruokavalioon nivelen hyvinvointia lisäävää valmistetta (Cartivet tms.). Fysioterapiassa voidaan käydä myös silloin tällöin, jos näyttää että tarvetta on. Ylipainon kanssa Raunalla ei ole ikinä ollut ongelmaa joten siihen asiaan ei tarvitse huomiota kiinnittää.

Suojelussa pyritään IPO3 ja/tai VPG3-tuloksiin ja sen jälkeen harrastetaan sitten vaikka tokoa tai jotain kansallista lajia koiran voinnin ja oman elämäntilanteen mukaan. Vesipelastuksessa tavoitteena VPVA.

Että semmoista tällä kertaa!